Zoek
Sluit dit zoekvak.

Door Marja van Kampen – Molenaar voor de Stempel van 4 mei 2022

Boven de entree van de voormalige huisartsenpraktijk Empel lezen wij: “Wey Gezondheidscentrum”. De Stempel, nieuwsgierig als altijd, wandelt op een zonnige dinsdagmiddag spontaan naar binnen. De deur staat uitnodigend open en de geuren uit het koffiezetapparaat lokken…

Wij ontmoeten er Alex Weyers, die samen met zijn broer Maikel verantwoordelijk is voor Wey Gezondheidscentrum en graag even tijd wil maken voor De Stempel. De koffie staat snel op tafel en in een gemoedelijke sfeer vertelt hij dat zijn broer Maikel, de fysiotherapeut binnen de familie, vandaag op één van de andere locaties van Wey Gezondheidscentrum druk is. “Werken gaat voor”. Dat vindt De Stempel ook.

Wat is Wey Gezondheidscentrum?

Met Wey Gezondheidscentrum willen we een toegankelijke en huiselijke sfeer uitstralen en met onze zorg en begeleiding dicht bij de mensen staan. Ons doel is om eenieder zo goed mogelijk te laten bewegen. Dat doen we met een enthousiast en gespecialiseerd team van therapeuten.

Alex legt uit dat de Wey Empel de eerste vestiging is onder de naam “Wey” De andere locaties, te weten Moleneind (Vught), Uilenburg (centrum Den Bosch) en Rijen, acteren nu nog onder de naam PMC (Paramedisch Centrum), maar zullen komend jaar ook onder de naam Wey verder gaan. Fysiotherapie is de corebusiness, maar elke vestiging heeft daarbij zijn specifieke disciplines, die op verzoek uitgewisseld kunnen worden.

Wat biedt Wey Empel ons

In Empel verzorgt Wey fysiotherapie, manuele therapie, (top)sporttherapie, geriatrie fysiotherapie en bekkentherapie bij zwangerschap. Verdeeld over de overige vestigingen ook oefentherapie Cesar, podotherapie en psychosomatische oefentherapie. De Stempel twijfelt of ze nog iets vergeten heeft, maar op de website kunnen wij daarover alles te weten komen.

Grote metamorfose Burgemeester de Bekkerstraat

De spiksplinternieuwe praktijk heeft, als je de oude van de huisartsen voor ogen hebt, een ware metamorfose ondergaan. Wanden verzet, dus ruimtelijker, veel licht, mooie kleurstellingen, modern hout, licht gevlekte doorlopende vloeren en fraaie verlichting. Verder veel glas, dat met één tikje op de afstandsbediening ondoorzichtig wordt. “Noodzakelijk als je behandeld wordt of je oefeningen doet”, constateert De Stempel. Alex Weyers vertelt nog dat ze van veel lokale Empelse ondernemers hulp hebben gehad bij de inrichting naar ontwerp van Fabienne van der Graaff van Fabies. De uitstraling is ‘huiskamerwarm’ en dat kunnen wij bevestigen.

Wey Gezondheidscentrum vindt samen de beste oplossing

Alex Weyers benadrukt nog dat bij Wey Gezondheidscentrum zorg betekent: de tijd nemen die daarvoor nodig is met hun filosofie: is er geen verbetering, dan zoeken we samen naar alternatieven. Inmiddels hebben ze een groot netwerk van specialisten om zich heen verzameld, zowel intern als extern. Dat zorgt ervoor dat kwaliteit bovenaan staat.

Als De Stempel weer buiten staat, denkt ze na over dit onderhoud. Comfortabel dat elke therapeut zijn specialiteit heeft en wíj de luxe om daaruit te kunnen kiezen. Volgens ons is Wey een aanwinst met een mooie ambiance en, het aller-, allerbelangrijkst, kennis van veel diverse technieken.

Loop maar eens binnen!

Infowww.pmcmoleneind.nl en binnenkort www.wey-gz.nl ; Telefoon: 073-656 11 33.