Zoek
Sluit dit zoekvak.

Door Marja van Kampen-Molenaar voor de Stempel van 7 juni 2023

Kom je vanaf de rotonde Burg. Godschalxstraat op De Diepteweg dan vind je op nummer 15 TV Asmunt, onze Empelse tennisvereniging. Een fraaie ambiance waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat. De vereniging heeft 10 kunstgras tennisbanen, verlicht door LED-lampen en opgewekt door eigen zonnepanelen. Omdat het zaterdag 24 juni hun Open Dag is, legt De Stempel graag haar oor te luister.

Na sportief bezig zijn ook heerlijk ontspannen

Cor Schrauwen, voorzitter en Kjell Bröcking, verenigingscoördinator ontvangen ons in hun eigen Paviljoen ‘t Breekpunt en vertellen dat de vereniging meer dan 40 jaar bestaat met nu + 750 leden. De leden vinden het hier gezellig en ontspannen, ook door de “dorpse sfeer”. Let wel, meer dan een derde van de leden komt uit Empel en er zijn 150 jeugdleden. Bovendien helpen 90 enthousiaste vrijwilligers mee de club draaiende te houden. TV Asmunt is aangesloten bij de KNLTB (Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond) om “legaal en volgens de regels” competities en toernooien te organiseren. Wie weet ontdekken ze hier nog eens een toptennisser, klaar voor Rosmalen Libéma Open……

Hoe leer je eigenlijk tennissen

Cor legt uit dat er een samenwerkingsverband met een tennisschool is, waar ervaren tennisleraren de trainingen verzorgen. Voor senioren (55+) die heerlijk willen ontspannen zonder uitputtende topprestaties is er ook een verkorte cursus. Zin in een gratis proefles? Neem contact op met de vereniging of kom naar de Open Dag op 24 juni, die daar juist heel geschikt voor is!

De toekomst

TV Asmunt móet met de tijd mee, dus is het jeugdlidmaatschap aangepast met een flexibel lessysteem. Door dit nieuwe systeem zijn de lessen niet meer op één vast tijdstip, maar met keuzemomenten. De jeugd heeft het tegenwoordig immers erg druk. De toekomst van TV Asmunt, met alle hedendaagse uitdagingen die leden “weglokken”, moet onderzocht worden. Daarom is er een denktank opgericht: een selectief groepje van 5 onafhankelijke leden – niét uit het bestuur – is daarover in conclaaf. Ze proberen inzicht te krijgen in diverse processen, problemen én een lijn uit te zetten voor de toekomst. Een enquête onder de leden volgt beslist.

TV Asmunt zoekt samenwerking

Tijdens “De week van tennis” die vanaf 22 mei was, verwelkomden TV Asmunt leerlingen van ’t Wikveld. Ook BSO ‘t Goudvisje was van de partij en de Caleidoscoop staat nog op de rol. Samenwerking staat bij TV Asmunt hoog in ’t vaandel. Binnenkort wellicht met Exempel, ja, onze marchingband en wat zal daar nou uitkomen? De Stempel ziet ’t al voor zich: toeterende tennissers en tennissende muzikanten, ha ha.

En wat gebeurt er allemaal op de Open Dag

Zaterdag 24 juni staat bij TV Asmunt het hek ’s middags van 13.00 tot 17.00 u wijd open. Er worden interessante activiteiten voor jong én oud georganiseerd. Ook ligt er een mooi aanbod voor wie lid wil worden, dit is echt het moment ’t eens te proberen! Hapjes en drankjes worden niet vergeten en iedereen kan gratis meedoen aan een tennis clinic. Een clinic is een workshop, een groepscursus waar naast enige theorie vóóral praktische oefeningen worden gegeven. Van 13.30 tot 15.30 u voor de jeugd en van 15.30 tot 16.30 u boven de 18. Dit is de kans!

Ja, De Stempel weet nu wat zich op die ietwat verscholen plek op De Diepteweg 15 afspeelt. Het enthousiasme voor het spel én hun club spat echt van Cor en Kjell af. Wij wensen TV Asmunt een volle bak – of zeg je hier baan? –  op zaterdag 24 juni. Kijk voor meer informatie op www.tvasmunt.nl of bel naar 073 – 642 3137.