Zoek
Sluit dit zoekvak.

Door Marja van Kampen-Molenaar voor de Stempel van 28 september 2022

Iedereen weet dat mode in een bepaald seizoen hot is en zeker niet voor ons allemaal geschikt. Huberdien van Goch is ’n creatief ondernemer en beseft dat maar al te goed. Zij is pas tevreden als haar klanten met een brede glimlach in modieuze en bij hén passende kleding haar winkel verlaten.

Hoe zat het ook alweer…?

Herinneren jullie nog haar kinderkledingwinkeltje No Rulz onder de trap van ons ‘gemeentehuis’?  De Stempel vraagt zich af hoe het nu met onze Empelse Huberdien gaat en bezoekt haar thuis op de Meerwijkweg. Drukbezet, charmant en modieus als altijd, wil ze graag even tijd voor ons vrijmaken.  “Het gaat goed met me”, begint ze. “Ik heb nog steeds een modewinkel, maar in Nuland: Van Goch Fashion met dameskleding van maat XXS t/m 52 en op bestelling t/m maat 58. Tassen, sieraden, ceinturen, omslagdoeken, schoenen/ laarzen en sjaals ontbreken niet. Ik voer o.a. de labels  Zoso , G maxx,  K-design en Tramontana. Daarnaast Yesta en ik hoop binnenkort nog Only aan dit rijtje toe te kunnen voegen. Het betreft modieuze en betaalbare kleding.  Hangt je maat er niet, dan doe ik mijn uiterste best die na te bestellen. Het maakt me blij als ik een klant goed heb geholpen”.

Shoppen moet een beleving zijn

We horen verder dat ze eerst op afspraak dameskleding middels kledingparty’s verkocht. Later deed zich de mogelijkheid voor een winkel in Nuland te huren en dat was even dubben: Núland…? Het blijkt een “unique selling point” voor de omliggende dorpen, waar men bewust naartoe gaat om aankopen te doen en dát gaf de doorslag. Gratis parkeren en ‘n kop koffie tijdens het shoppen. Buiten openingstijden geeft ze kledingparty’s in haar winkel en is ze “personal shopper” voor haar klanten als ze daar prijs op stellen. “Shoppen moet een beleving zijn”, lacht ze. Haar winkel is woensdag van 10u tot 12u, donderdag van 13u tot 17u, vrijdag van 10u tot 17u en zaterdag van 10u tot 15u geopend. Dat is dus 18 uur per week en daarnaast, op verzoek, ook buiten de openingstijden.

Lopen wij straks in een echte ‘Van Goch’?

“Denk je ook aan duurzaamheid, zoals de schone kleren campagne, SKC?”. ‘t Is even stil. Ja, ze kent de problematiek en slechts 10% van de kledingmarkt doet mee, maar het houdt wél verband met haar grote droom: een eigen label en dan gemaakt in Nederland. Een coach ondersteunt haar bij dit proces dat ‘n paar jaar kan duren. Huberdien van Goch versus Vincent van Gogh: is daar geen link? De schilderijen van Van Gogh inspireerde de couturiers Viktor & Rolf. Een kunstverzamelaar kocht tijdens de Paris Fashion Week 3 creaties van hun “Van Gogh Girls” en schonk ze daarna aan Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Huberdien, bewonder ze en mijmer over jouw ‘echte Van Goch’s’.  Wij zijn benieuwd naar jouw shopbeleving en succes. Meer weten? Kijk op

Facebook Van Goch Fashion Dameskledingzaak of Instagram Van Goch Fashion Dameskledingzaak

Email: vangochfashion@kpnmail.nl .