Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ingezonden door Femke de Vries van Stichting ouderinitiatief Samen Thuis; verschenen in de Stempel van 24 april 2024

Het ouderinitiatief ‘Samen Thuis’ is een bijzonder project dat zich richt op jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. De kern van dit initiatief ligt in het creëren van een veilige en warme woonomgeving waarin deze jongvolwassenen zich kunnen ontwikkelen en gelukkig kunnen zijn.

Nadat we in gesprek zijn gekomen met Mari van Santvoort is alles in een sneltreinvaart gegaan. Zo is er inmiddels een stichting opgericht: Stichting ouderinitiatief Samen Thuis! Het bestuur bestaat uit een drietal moeders van toekomstige bewoners: Suzan van Domburg, Wieneke de Vos en Femke de Vries-Henkes. Daarnaast hebben Helwin Teunissen (als voorzitter) en Jeroen van der Dussen (als penningmeester) enthousiast ja gezegd om toe te treden tot het bestuur.  

Bouw en zorg

Ook hebben we nauw contact met Mari om te kijken waar onze wensen overeenkomen met zijn visie voor de plannen aan de Pastoor Verhoevenstraat. Dit heeft onder andere geresulteerd in een tweetal commissies. De bouwcommissie bestaat uit betrokken ouders en professionals die zich bezighouden met het ontwerp en later de bouw van de woonvoorziening. De zorgcommissie richt zich op het definiëren van de zorgbehoeften van de toekomstige bewoners. Momenteel zijn ze in gesprek met verschillende zorgaanbieders waaruit we later onze keuze gaan bepalen. Ook hebben we vele andere ouderinitiatieven bezocht om informatie en inspiratie op te doen. 

Nieuwe website

Om belangstellenden te informeren en te betrekken, hebben we een nieuwe website gelanceerd: www.samenthuis.nu. Met grote dank aan Ronald van der Burgt van Studio Rbee voor het perfect weten te vertalen van onze wensen naar een site waarop alle benodigde informatie te vinden is. Hierop vinden geïnteresseerden informatie over het initiatief, de visie en de voortgang. De website bevat ook een contactformulier waarmee mensen interesse kunnen tonen, hun vragen kunnen stellen en op de hoogte kunnen blijven van de ontwikkelingen. Via Facebook, Instagram en LinkedIn is Samen Thuis ook te vinden.

Het ouderinitiatief heeft tevens een lijst van belangstellenden opgesteld van ouders die geïnteresseerd zijn in de woonvoorziening voor kun kind. Deze lijst wordt regelmatig bijgewerkt en dient als basis voor verdere communicatie en selectie van bewoners. 

Meer dan een woonvoorziening

Samen Thuis is meer dan alleen een woonvoorziening. Het is een plek in Empel waar jongvolwassenen met een verstandelijke beperking kunnen groeien, ontdekken en deel uitmaken van de maatschappij. Het initiatief wordt gedreven door liefde, betrokkenheid en de wens om een thuis te creëren waar iedereen mag zijn wie ze zijn.

Vragen

Heb je vragen over Stichting Samen Thuis of wil je meer weten over het ouderinitiatief? Neem dan contact met ons op via info@samenthuis.nu. We komen graag met je in contact!