Zoek
Sluit dit zoekvak.

Door Marja van Kampen-Molenaar voor de Stempel van 29 mei 2024

Pauw Interieur is een klein pareltje diep verscholen achter ’t grote Multiwand B.V. aan de Uilenwaard. Joyce Vos, interieurstyliste, werkt daar in alle rust haar creatieve ideeën uit, meestal na een persoonlijk bezoek. De Stempel – zoals altijd ‘n nieuwsgierig aagje – wil hier alles over horen!

De pauw wint het hier van de vos

Wij ontmoeten Joyce Vos, een charmante jonge vrouw van eind 30, gezeten achter een gezellige grote tafel vol boeken, magazines, stalen e.d. Ze is geboren en getogen in Empel, moeder van 3 kinderen en van bouwkundige/makelaar 4 jaar geleden overgestapt naar het veelzijdiger vak van interieurstyliste. “Waarom eigenlijk Pauw Interieur en niet Vos interieur” en haar antwoord laat zich raden: kleuradvies is haar specialisatie en wie pronkt daar het meeste mee? Blij is ze dat ze sinds een jaar vanuit deze ruimte aan de Uilenwaard kan werken, zeker omdat hier de tijd en ruimte genomen kan worden woonaccessoires, verlichting, klein-meubilair, raambekleding en de verrassende soorten behang te bekijken én matchen.

Stap voor stap

 “Eigenlijk verdienen zulke mooie dingen een plekje aan onze winkelboulevard: de Brink!”, grinnikt De Stempel met toch een serieuze ondertoon. “Ach”, reageert Joyce, “hier is ook een magazijntje voor mijn webshop en bovendien geef ik persoonlijk advies bij de cliënten thuis”. Tijdens zo’n bezoek gaat ze stap voor stap te werk, haar advies behelst voornamelijk ‘de schil’: dus kleuren, behang, raamdecoratie e.d. Bij een nieuwbouwhuis gaat dat over het algemeen eenvoudig, maar bij een bestaand huis moet je met veel dingen rekening houden. Het interieur moet sowieso op een aangename wijze ‘samensmelten’ met de schil, maar óók met de bewoners.  Ze beschikt over een breed netwerk en geeft zo nodig ook winkeladvies.

Behang is ’n beetje haar kindje

Je oog wordt snel naar de vele behangrollen aan de wand getrokken. Er is op dit gebied alles mogelijk, niet enkel qua kleur en dessin, maar ook het materiaal is zeer divers. Mooi papier, stof, geluiddempend, te veel om hier even op te sommen, dat moet je zien én voelen. Wat zal kiezen moeilijk zijn! “Na overleg ga ik met ‘t uitgezochte behang, maar nu in langere showbanen, naar de cliënten thuis om samen te kijken wat het beste past”. Het valt ons op dat behang echt ‘haar kindje is’ en zelfs De Stempel wordt door haar enthousiasme aangestoken! Na de keuze regelt ze ook een behanger, toppie. Elke 3 maanden komt er een nieuwe collectie uit en wat gebeurt er dan met die dikke boeken? “Die geef ik aan de dagbesteding, daar kunnen ze veel mee, vouwen, tekenen etc”. De Stempel herinnert zich die behangboeken nog uit haar jeugd, veelzijdig speelmateriaal!

Maak eens vrijblijvend een afspraak

Plechtig geformuleerd is het interieur van je huis de weerspiegeling van je persoonlijkheid. Joyce helpt om een warme en passende omgeving samen met jou te creëren. Bel haar eens voor een bezoek en/of afspraak als je plannen hebt. De Stempel weet wel zeker dat Joyce haar mannetje staat! Veel succes! Informatie via info@pauw-interieur.nl; www.pauw-interieur.nl; WhatsApp 06 – 19 79 24 52