Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dit is een bijdrage namens de gemeente ‘s-Hertogenbosch

Per 1 februari neemt Joost Ankone het stokje over van wijkmanager Paul Hilgers in Empel. Hij stelt zich graag aan jullie voor!

Wijkmanager Joost Ankone Foto: Sandra Peerenboom

Wie is Joost?

‘’Ik ben Joost Ankone, 32 jaar en woon in Rosmalen met mijn vrouw en zoontje. De afgelopen 5 jaar heb ik als projectleider in ‘s-Hertogenbosch bij de gemeente gewerkt en in deze rol ervaring opgedaan met het werken in de wijken en wat daarbij komt kijken. Met mijn projecten ben ik op verschillende momenten in Empel geweest: ik heb me beziggehouden met verschillende accommodaties (zoals buurthuis d’n As) en de organisatie van de jaarlijkse kermis. Toen heb ik al een beetje kennis kunnen maken met het grote aantal initiatieven, de vele vrijwilligers en de sterke sociale cohesie in Empel.’’

Maar wat houdt dat nou in het managen van de wijk/ het dorp? Joost legt het voor ons uit.

“Een wijkmanager houdt zich vooral bezig met de leefbaarheid van de wijk/ het dorp en de kwaliteit van de leefomgeving. Daarnaast ben ik aanspreekpunt voor bewoners als ze niet weten waar ze met hun vraag naartoe moeten en zorg ik dat deze op de goede plaats terechtkomt. Ook ben ik “smeerolie” tussen bewoners en organisaties. Dit om te voorkomen dat zaken onduidelijk zijn en daardoor blijven hangen. Dat wil niet zeggen dat alles mogelijk is, (‘nee’ is ook een antwoord) maar wel dat bewonersinitiatieven serieus worden bekeken op uitvoerbaarheid.”

En wat vindt Joost verder nog leuk in het leven?

‘’Ik hou van sport (zelf doen en maar zeker ook kijken liggend op de bank), met in het bijzonder alles op de fiets. Daarnaast luister ik graag muziek en ben ik altijd in voor een hapje en drankje met vrienden.’’

Joost zal de komende maanden Empel gaan leren kennen en veel kennismaken met een kopje koffie. Heeft u nu al vragen voor Joost of wilt u kennismaken? Neem dan gerust contact op via j.ankone@s-hertogenbosch.nl

[Deze bijdrage is verschenen in de Stempel van 1 februari 2023]