Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ingezonden door Peter Polak voor de Stempel van 13 december 2023

Dagbesteding Lekker Bezig vind je op Empelsedijk 19 te Oud Empel. Ik ben Peter Polak, sinds 2016 werkzaam als fysiotherapeut en sinds kort tevens trotse eigenaar van Lekker Bezig, een dagbesteding voor (jong) volwassenen met niet aangeboren hersenletsel (NAH).

De dagbesteding is geboren vanuit mijn wens kwalitatieve begeleiding te geven aan (jong) volwassenen met niet aangeboren hersenletsel (NAH). In Amsterdam heb ik als fysiotherapeut gewerkt in de revalidatiezorg, waardoor ik veel in contact ben gekomen met deze doelgroep. Ik heb gezien hoezeer iemands leven plots kan veranderen, hoe lastig het kan zijn om met een NAH diagnose om te leren gaan, maar ook hoe gedreven (jong) volwassenen zijn om vaardigheden (opnieuw) aan te leren en de draad van het leven weer op te pakken. Door dagbesteding aan te bieden wil ik juist aan dit laatste punt bijdragen. Bij Lekker Bezig wil ik kijken welke mogelijkheden er nog wel zijn, om vervolgens weer ‘lekker bezig’ te kunnen zijn. Mijn belangrijkste missie is mensen activeren en ze daardoor weer een gevoel van plezier en voldoening te kunnen meegeven.

Eigen inbreng

Naast mijn achtergrond in de revalidatiezorg, heb ik gewerkt als fysiotherapeut in de (top) sportbegeleiding. Ook in mijn huidige baan als fysiotherapeut geef ik small group (personal) trainingen. Ik ben een sportief, energiek en ondernemend type, dat graag buiten is. Bij Lekker Bezig richten we ons dan ook vooral op activiteiten waarbij bewegen, sport, spel en de natuur centraal staan. Uiteindelijk gaat het erom lekker bezig te zijn. Ik sta altijd open voor jouw eigen inbreng, ideeën en wensen. Samen kijken we dan of we een bepaalde activiteit kunnen organiseren. Ook vind ik het belangrijk dat iemand datgene doet wat hij graag doet, waar hij energie van krijgt of waarin hij/zij beter wil worden. Ik geloof zelf niet zo in opgelegde taken. Omdat Lekker Bezig nog volop in ontwikkeling is, kun je ook meedenken / bouwen aan allerlei projecten die wij graag zouden realiseren in de nabije toekomst. Let’s create together!

Over de drempel

Een dagbesteding heeft wellicht voor (jong) volwassenen een wat stoffig imago. Het kan mogelijk confronterend (of zelf schaamtevol) zijn om je aan te melden voor dagbesteding (waar je voorheen je leven dik op orde had). Ik hoop (jong) volwassenen met NAH echter die drempel over te krijgen en te laten zien dat je juist ‘lekker bezig’ bent als je hulp vraagt bij de invulling van jouw nieuwe, maar ook zinvolle en leuke dagbesteding.

Voor wie?

Lekker Bezig is voor (jong) volwassenen met een niet aangeboren hersenletsel (NAH) in de leeftijdscategorie 18 tot 55 jaar. De bovengrens van 55 jaar is geen harde grens, het belangrijkste is dat je als persoon past in het concept wat Lekker Bezig aanbiedt en dat je jezelf goed voelt in de groep. Wij zijn kleinschalig en werken met groepen van maximaal 5 personen per dag(deel). Onze locatie is rolstoeltoegankelijk, beschikt over een mindervalide toilet en een rustruimte. Deelnemen kan vanuit een PGB (persoonsgebonden budget).

Kijk voor meer informatie en/of aanmelden op: www.dagbestedinglekkerbezig.nl