Zoek
Sluit dit zoekvak.

Door de redactie voor de Stempel van 22 maart 2023

Er is een oase van rust in Empel bij gekomen waar je helemaal tot jezelf kunt komen. Op ‘de fijnste zolder van Empel’ masseert Tessa Scherphof overvraagde ouders, scheve bankhangers en, als je wilt, ook jou.

Wie ben je en waarom masseer je?

Ik ben Tessa. Als ik niet aan het masseren ben, ben ik meestal door de uiterwaarden aan het wandelen of muziek aan het maken met mijn broer (bekend van Música Leon). Vroeger sjeesde ik elke dag op mijn paarse fietsje naar Caleidoscoop. Inmiddels fiets ik op en neer tussen mijn huis in Den Bosch en Zeer Zen, mijn massagestudio in Empel. Bij mijn studie medicijnen heb ik veel geleerd over de menselijke anatomie en het liefst pas ik die kennis toe tijdens een op maat gemaakte massage. Ik ben gespecialiseerd in klassieke massage, ontspanningsmassage, en lomi lomi. Dat is een Hawaiiaanse techniek die wereldwijd erg populair is, maar in Nederland nog weinig wordt aangeboden.

Hoe zorg je ervoor dat mensen zich op hun gemak voelen tijdens een massage?

Een massage kan je echt helpen, maar het is erg afhankelijk van de masseur die je treft. Het persoonlijke is voor mij als masseur daarom het allerbelangrijkst. We drinken voorafgaand aan de massage eerst samen een kopje thee en dan vraag ik naar je wensen en behoeften. Zo kan ik alles wat ik doe in en om de massage persoonlijk afstemmen.

Wat is het verschil tussen een massage bij de fysio en bij jou?

Een intuïtieve ontspanningsmassage is veel meer dan alleen het losmaken van spieren. Sterker nog: als je het niet fijn vindt als je spieren krachtig onder handen worden genomen, doe ik dat niet. Ik kán het wel voor wie daar behoefte aan heeft. Mijn medische en anatomische kennis neem ik automatisch mee in de massage. Als er daarentegen een probleem is dat ik als masseur niet kan oplossen, verwijs ik klanten eerlijk door naar de fysiotherapeut. Mijn grote kracht is om een klant helemaal tot zichzelf te laten komen. Door mijn persoonlijke aanpak kan ik bieden wat je nodig hebt om te ontspannen.

Duidelijk: een massage bij Zeer Zen is iets bijzonders. Wat kost een massage?

Mijn reguliere tarief is €60. Voor mensen met een krap budget is een studententarief van €30 mogelijk. Daarvoor krijg je een ontspanningsmassage van ongeveer een uur. Als er wat meer aandacht nodig is, neem ik daar ook extra tijd voor. Aanbieding: als je dit artikel vermeldt, betaal je voor je eerste massage bij Zeer Zen maar €50. Via zeerzen.weebly.com kun je massages boeken en alle benodigde informatie vinden.