Search
Close this search box.

Ingezonden namens de projectgroep door Gerard van der Steege ; zie ook de Stempel van 3 juli 2024                             

In juni 2025 gaat Nieuw-Empel stil staan bij zijn  75-jarig bestaan. Na alle verwoestingen van Empel in de Tweede Wereldoorlog is in 1950 begonnen met de wederopbouw van het dorp. Noodgedwongen is toen gekozen voor de huidige plek, die destijds bekend stond als ’t Slot. Een nieuw dorp met de zesde Landelinuskerk in het midden.

Het is de bedoeling dat men volgend jaar op 13, 14 en 15 juni het 75-jarig bestaan met een heuse musical gaat opluisteren. De Landelinuskerk wordt daarvoor omgebouwd tot een heus theater met een podium en mooie decors. Een projectgroep is al geruime tijd bezig met de voorbereidingen om de musical ‘Het Wonder van Empel’ te realiseren.

Wil je meedoen?

Ondertussen is men zover gevorderd dat het script en de muziek klaar zijn en het volgende ontwikkelingsstadium aanbreekt. In dit stadium gaat men op zoek naar mensen die hier belangstelling voor hebben en graag mee willen doen. Nodig zijn deelnemers aan het spel , aan de zang of aan een combinatie van beiden. Ook voor de grime, het kapsel etc. zoekt men vrijwilligers. Kortom heeft meedoen je interesse, meld je dan aan!

Voorlichtingsavond
Op donderdagavond 22 augustus om 20.00 uur verzorgt de projectgroep een voorlichtingsbijeenkomst in D’n As. Op die avond kan men alle informatie over het script en de uitvoering van de musical krijgen. Daar is ook de mogelijkheid om je aan te melden om actief mee te doen aan deze voorstelling. De audities van de aangemelde medewerkers vinden plaats medio oktober.

Plezier en voldoening
Meespelen in een Empelse musical is een uitdaging, maar dat geeft zeker ook veel plezier en voldoening. Kom 22 augustus naar D’n As voor alle informatie en om je deelname door te geven.
Geen tijd, stuur dan een mailtje naar: vicvanzonsbeek@kpnmail.nl voor de gewenste info of om je belangstelling aan te melden.