Zoek
Sluit dit zoekvak.

Door Marja van Kampen-Molenaar

Let’s reach your beauty goals” is de slogan van schoonheidssalon Ms More, inmiddels een vertrouwd beeld op de hoek van Burg. Bekkerstraat en de Burg. Godschalxstraat. Sinds kort heeft ook Jennifer Humble – een kapster met veel knipuren –  hier haar salon. De Stempel, nieuwsgierig als altijd, haast zich om kennis te maken.

Het werken in zo’n team lijkt ons een feestje

Binnen ervaren we een bedrijvige drukte. Vera Hensen, de eigenaresse, wisselt gezellig nieuwtjes uit en creëert intussen kunstzinnige nagels bij ‘n cliënt. ‘n Tafel verderop verzorgt collega Claudia Beekwilder ook nagels, om vervolgens elders wimpers en wenkbrauwen te verfraaien en intussen verwent pedicure Astrid Schultz in een afgescheiden ruimte iemands voetjes. In een ruimte verderop wordt een schoonheidsbehandeling gegeven en dáárna – ietwat verscholen linksachter –  is de kapsalon waar we Jennifer Humble ontmoeten, een goedlachse eind dertiger met mooi kastanjebruin haar, die staat te popelen te vertellen wat ze in haar mars heeft.

Wie ben je, Jennifer Humble?

“Ik woon in De Donk, ben sinds mijn 15e al kapster en dat verveelt nooit. Je kunt dus gerust stellen dat ik veel ervaring heb, ook door mijn lange tijd bij Hans de Gruyter kapsalons, met haute coiffure in het vaandel. Later bij Blush Hairwellness in Vught, ware topstylisten. 10 jaar terug werd mijn zoon geboren en nam ik een tandje terug. Een flinke tijd werkte ik ambulant, maar nu prijs ik me gelukkig deel uit te maken van het team Ms More”. Dat Jennifer iemand is met vaardige vingers én veel vakmanschap behoeft geen betoog.

Is er iets wat je het allerliefst doet?

Jennifer denkt even na. “Niet speciaal, ik heb ervaring in alles op kappersgebied en volg daarvoor regelmatig cursussen. Bruidskapsels misschien, kapsels voor speciale gelegenheden. Verder de normale dingen: knippen, kleuren, brushen én adviseren hoe haren gezond te houden”. Wij zien strengen echt haar en knotten kunsthaar in uitbundige kleuren en ze legt uit: “Dat zijn extensions, die heb je in alle kleuren en soorten. Tape extensions, waves, wax keratine extensions, flip in en clip in extensions en meer. Ik heb ook matjes voor haarverlenging of voller maken van het haar”. Dit duizelt De Stempel echt even, maar het is wel duidelijk dat ze specialist is in verlenging en verdikking van haar.

Welke haarproducten gebruik je?

“Fanola, een Italiaans merk en daar zweer ik bij. De verf is PPD- en ammoniakvrij en hun verzorgende producten voldoen aan mijn verwachtingen. Verder probeer ik ruimte vrij te maken om wat meer kapselgerelateerde accessoires aan te bieden: borstels, banden, kammen, klemmen etc. in diverse vormen en kleuren”.

Met recht een ‘van top tot teen-verzorging’ bij Ms More met kapster Jennifer Humble erbij. Maak je in januari een kappersafspraak, neem dan dit interviewtje mee voor 10% korting!

Ja, die vrouwen van Ms More staan hun mannetje. Volg Jennifer op Instagram: hairaffaire_by_ms_more. Afspraak maken? Bel Jennifer via 06 48036853.

[Dit artikel is verschenen in de Stempel van 22 december 2022]