Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ingezonden door Henna van Horssen voor de Stempel van 7 februari 2024

De laatste jaren is het meidenvoetbal binnen Emplina sterk gegroeid. In alle leeftijdscategorieën zie je dat er veel animo is voor het meidenvoetbal.

Momenteel heeft Emplina 8 meidenteams: mo11-1 en mo11-2, mo13-1 en mo13-2, mo15-1 en mo15-2, mo17 en mo20. Wanneer je nog niet de leeftijd hebt voor een mo11 team, word je ingedeeld  in een jongensteam. Dan is er ook nog de mogelijkheid om op de woensdagen van 15.00 tot 16.00 te komen trainen, waar je al vanaf 4 jaar kunt komen kennis maken met voetbal.

Voetballen op niveau

Er is een mooie ontwikkeling in de meidenteams zichtbaar. Verschillende teams spelen naast de 2e klasse ook in de 1e klasse en zelfs een team in de hoofdklasse! Wanneer een meisje nog meer uitdaging nodig heeft, kan ze in overleg met Hoofd JeugdOpleiding, aansluiten bij een selectie team van de jongens. Op deze manier kan er op niveau gevoetbald worden, waardoor er voor iedereen uitdaging is.

Plezier en ontwikkeling

Bij Emplina wordt er veel georganiseerd voor de jeugd, zo ook voor de meiden.  Om het jaar wordt er een Vriendinnendag georganiseerd, die goed bezocht wordt door Empel en omstreken. Emplina staat voor plezier en het ontwikkelen van het eigen individu. We zijn trots op onze meiden!

District Kampioenschappen Zuid I en II

Op zaterdag 13 en 14 januari vonden de DistrictsKampioenschappen Zuid I en II plaats in Boxtel.

De mo15-1 heeft met veel plezier geknokt tegen diverse teams uit de 1e en Hoofdklasse. Ze behaalde de top 3 helaas niet, maar vochten als een team.

Mo13-1 bereikte de finale wel en met veel spanning tijdens de penalty’s, werden ze kampioen! Nu mogen ze strijden voor de Nederlandse titel op 16 juni 2024 tijdens het landelijk toernooi wat plaats zal vinden in Boxtel. We wensen ze hierbij heel veel plezier en succes!

Interesse gekregen?

Heb je interesse in meidenvoetbal? Check dan onze website en/of stuur een mailtje naar: meiden@emplina.nl .