Search
Close this search box.

Door Marja van Kampen-Molenaar voor de Stempel van 22 maart 2023

Het is een wat cryptische titel, maar als je iemand helpt kilo’s af te vallen kun je daarbij de buitenkant, de huid, niet verwaarlozen! Gewichtsconsulente én schoonheidsspecialiste Annemiek van der Voort uit Maren-Kessel geeft aan beide aandacht, want wie wil er nou met kwabben, plooien of hamsterwangen slank zijn?

Professionaliteit voert de boventoon

De Stempel wil daar meer over weten en rijdt naar Maren-Kessel, amper 10 km van Empel en bij goed weer prima op de E-bike te doen. Annemiek, een verzorgde 50-er met een dikke bos donker haar stelt zich voor als de eigenares van LIJFSTIJLING, een afslankpraktijk & schoonheidssalon voor vrouwen die fit en energiek willen blijven. Cliënten voor een afslanktraject zijn over het algemeen 50-plussers en vaak gaat dit hand-in-hand met huidverbetering. Bij aanvang doet ze een vitamine- en mineralencheck, want als de balans niet klopt gaat het afvallen moeilijker. Ook de vetstofwisseling, buikvet, metabolische leeftijd en wat meer wordt gemeten! De Stempel houdt angstvallig de kin omhoog en de buik in, want dit wordt serieuze kost.

Uit alle hoeken en gaten

Haar clientèle komt uit de wijde omgeving door mond-tot-mondreclame. Velen hebben door hard werken hun figuur én stralende huid weer terug. Héél belangrijk is het om ‘onderhoud’ te doen bij LIJFSTIJLING, want de oude leefstijl ligt op de loer. Hierna showt ze ons de uitgebreide voedingssupplementenshop, waar zij en haar clientèle baat bij hebben. “Ik ben zelf mijn leven lang bezig met mijn gewicht”, bekent ze en dat verklaart voor ons haar bezieling. Tussen alle merken die ze voert voor lichaams- en gezichtsverzorging, dieetproducten en ondersteunende supplementen zitten er voor elk type én portemonnee geschikte tussen. Achter de shop liggen twee – collega Patty assisteert parttime – goed geoutilleerde praktijkkamers en ook een professioneel toegeruste fitnessruimte, want beweging is belangrijk. Hier is echt alles aanwezig om de vrouw (én de man!) die verzorging te bieden die lijf en huid nodig hebben. Wij raken onder de indruk van haar enthousiasme én professionaliteit!

Hoe ben je in dit vak verzeild geraakt?

“Uit persoonlijke ervaring weet ik hoe moeilijk het is op gewicht te blijven”, begint ze. “In een vroeger leven was ik directiesecretaresse, maar rond mijn 40e schoolde ik me om tot gewichtsconsulente. Ik werkte én studeerde; best zwaar!” Toen ze als gewichtsconsulente werkte zag ze dat afvallen en huid onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Dus een opleiding tot schoonheidsspecialiste volgde en intussen zette ze haar eigen bedrijf op. Ze noemt zich een “energieke oma” met 5 kleinkinderen en wij kunnen dit enkel beamen.

En LIJFSTIJLING doet nog meer . . .

Haar huidverzorging omvat bijna alles. Jonge vrouwen komen in ’t voorjaar voor ‘n gladde lichaamshuid en anderen voor natuurlijke huidverbetering zonder botox, maar dit is maar ‘n greep uit het aanbod. Lees de duidelijke en goedgeschreven website en kom álles over LIJFSTIJLING in Maren-Kessel te weten. Op Facebook en Instagram vinden we regelmatig up-to-date tips.

Annemiek, wij hopen dat ook Empelnaren met all-in lijfproblemen jouw praktijk weten te vinden. De Stempel zelf besluit eerst maar ‘ns wat minder te eten……  Meer informatie via www.lijfstijling.nl.