Zoek
Sluit dit zoekvak.

IN ONS ALLEMAAL SCHUILT EEN KUNSTENAAR . . . .

Door Marja van Kampen-Molenaar voor de Stempel van 8 november 2023

Er is heel veel creativiteit in Empel, denk alleen maar eens aan de 2-jaarlijkse Atelierroute. Wil je echter zelf teken- en schilderles of iets in die trend, dan is dat nog niet zo eenvoudig. Dat viel Claudia Schrover ook op, dus vatte zij de koe bij de horens en begon een eigen atelier, dat al snel door jong en oud ontdekt is. De Stempel ging – tijdens een les –  eens op bezoek aan de Meerwijkweg.

Daar vertrouw je je kind wel aan toe

Bóven Garage Wijts aan de Meerwijkweg verwacht je eigenlijk niet veel activiteit, maar als je de trappen op loopt zie je een en al bedrijvigheid. In een apart lokaal, sorry atelier, hoort de Stempel al snel Claudia, die + 12 enthousiaste kunstenmakers van de basisschoolleeftijd les geeft! Ze is net bezig met uitleg wat deze les te doen en – jawel, het bestaat nog – deze kinderen luisteren aandachtig. ‘Manga ogen’ zijn het item en wisten jullie dat dat grote wijd uitstaande ogen zijn om sterke emoties uit te drukken? Nou, wij niet. Het is boeiend om Claudia zo beeldend te zien uitleggen, ze oogt als een natuurtalent. Allicht dat ook hier kids zijn, die het even niét willen snappen. Claudia blijft vriendelijk en geduldig en laat ze het vooral zélf doen, dat geeft achteraf de meeste waardering. De sfeer voelt gemoedelijk én ze leren wat, dus ja, daar vertrouw je je kind wel aan toe!

Het roer ging om

En dan, als iedereen druk bezig is, kunnen wij even praten en vertelt Claudia hoe ze haar atelier is gestart. Na de Havo wilde ze eigenlijk al direct iets creatiefs doen, maar koos desondanks tóch voor ’t veilige vak Communicatie. Hierna werkte ze nog 13 jaar in deze business, maar het creatieve bleef kriebelen. Toen ging het roer letterlijk om en ging ze de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg volgen, waar ze dit jaar cum laude afstudeerde. “Ik was zó blij, eindelijk was ik docent beeldende vakken én mocht mij officieel kunstenaar noemen en dat voelt zó heerlijk!”. Haar ogen lijken wel manga ogen, en die van haar hebben een heel blije uitstraling als emotie!! Onze kunstenares Claudia woont met man en drie kinderen aan de Vonkenwaard, dus ‘om de hoek’, heel prettig.  De jongste zoon Hugo tekent deze keer ook mee en heeft het tekenen duidelijk in de genen.

Lesgeven op middelbare school en in het atelier in Empel

Lesgeven is sowieso haar passie, maar zelf kunst maken ook en dat samen te mogen doen voelt als een voorrecht, legt Claudia ons uit. Ze werkt 3 dagen aan het Fioretti College in Veghel en geeft zo’n 40 cursisten les in haar atelier in Empel. Op maandag geeft ze ’s ochtends les aan volwassenen, ’s middags aan basisschoolleerlingen en ’s avonds aan tieners. De donderdagavond is voor volwassenen en de zaterdagmorgen is voor kinderen van 6-18 jaar. Kijk voor de precieze tijden even op haar website! Diep in haar hart wil ze minder in Veghel gaan werken en méér tijd in haar eigen atelier doorbrengen, ook om voor zichzelf te werken. Wie weet wat de toekomst brengt?

Claudia, wij hopen dat alle Empelnaren die ‘kan ik wel tekenen’ denken, bij jou de fijne kneepjes komen leren. En nog een tip: een workshop tekenen, schilderen of lekker knutselen bij een verjaardag of feestje: hoe vet is dat? Claudia Schrover, wij wensen je veel succes!

Info: www.tekenenmetclaudia.nl