Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ingezonden door Lando Oomen voor de Stempel van 7 juni 2023

Jeugdvisclub ‘De Vijf Wielen’ is de jeugdafdeling van Hengelsport vereniging ‘De Vijf Wielen’. Ons doel is om meer jeugd naar de waterkant te krijgen en te laten genieten van onze geliefde sport.

Met de jeugd organiseren wij 4x per jaar in de zomermaanden een wedstrijd waarbij er gevist wordt op de Wikveldplas, Groote Wiel of de Alverwiel. Ook organiseren we 1x per jaar een ‘Verrassingsdag’, wat we dan gaan doen wordt later bekend gemaakt.

Hoe ziet een wedstrijddag eruit?

Het viswater wordt bekendgemaakt bij het afhalen van de nummers. Plaats van nummers afhalen is altijd Eetcafe De Ster, Burgemeester De Bekkerstraat 29. De volgorde van aankomst tijdens het nummertjes afhalen noteren wij en de nummers worden op deze volgorde door ons getrokken en afgeroepen.

 
Voor de aanvang van de wedstrijden wachten we tot er iemand van de organisatie zegt dat men naar de plaatsen mag gaan! Daar maak je je vispullen klaar voor aanvang van de wedstrijd. Wanneer nodig mag en kan één van je ouders of één van onze vrijwilligers je daar mee helpen.

Voor het lokvoer en de maden wordt gezorgd. Hierdoor hebben we allemaal gelijke kansen en ontstaat er geen verschil in het gebruik hiervan. Aan het einde van de wedstrijd wordt de gevangen vis opgemeten en genoteerd. Hierdoor kunnen we aan het eind van het seizoen, tijdens de prijsuitreiking, bekend maken wie de nieuwe Jeugdkoning of Jeugdkoningin is geworden. Tijdens de prijsuitreiking is er altijd voor iedereen een prijs beschikbaar.

Begeleiders welkom

We willen ook graag nog een oproep doen. Ben je enthousiast visser en vind je het leuk om de jeugd te helpen tijdens het wedstrijdvissen in de vorm van het geven van tips, uitpeilen, uitleggen hoe je het beste een made aan je haak kan doen, meld je bij ons! Wij kunnen je hulp goed gebruiken.

Voor meer informatie over lidmaatschap, vergunningen of vrijwilliger zijn willen we je graag verwijzen naar onze website. Ook vind je daar de contactgegevens:

hsvdevijfwielen.mijnhengelsportvereniging.nl