Search
Close this search box.

Bijdrage namens Paul en Lizet van Asseldonk; zie ook de Stempel van 3 juli 2024

Net buiten de Groote Wielen, aan de Empelsehoefweg, is kinderopvang Het Vrolijke Koetje, kinderopvang op de echte boerderij, gevestigd. Op 4 augustus dit jaar viert Kinderopvang het Vrolijke Koetje haar 10-jarig bestaan. Eigenaren Paul en Lizet van Asseldonk blikken terug op een mooie tijd.

Het geeft ze veel voldoening om kinderen en medewerkers te zien genieten en tevreden ouders te ontmoeten op een bijzondere plek. “Onvoorstelbaar hoeveel ouders de afgelopen jaren de weg naar ons gevonden hebben en mooi om te zien dat ouders bewust kiezen voor onze opvang”.

Meer dan dagopvang

Wat begon om kinderen van 0 tot 4 jaar een mooie plek te geven op de boerderij is uitgegroeid tot een professioneel kinderdagverblijf voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar, aldus Lizet.  ‘Sinds we in 2019 de nieuwbouw voltooid hebben bieden we, naast dagopvang, ook peuterarrangement en BSO aan. Respect voor de eigenheid van ieders kind en de grote natuurrijke omgeving van de boerderij zijn de krachtige pijlers van onze opvang.’

Spelenderwijs leren

Beleven, bewegen en ervarend leren zijn de sleutel tot een gezonde ontwikkeling. Door het vele buiten zijn leren de kinderen spelenderwijs van de dingen die rond de boerderij gebeuren in de natuur. Iedere dag grijpen wij nieuwe kansen en vertalen we die naar activiteiten die de ontwikkeling van de kinderen stimuleren. Je merkt aan de kinderen dat ze het heerlijk vinden om naar buiten te gaan.

Altijd buiten

Weer of geen weer?  Het is altijd buitenspeelweer.  Dagelijks helpen de kinderen de dieren te verzorgen. De jongste kinderen vinden het heerlijk om in de buitenbedjes te slapen of in de wandelwagen mee te gaan naar de boerderij. Zo mooi om te zien is dat ook de BSO-kinderen ’s avonds niet mee naar huis willen. Ook zij genieten na een lange schooldag van de activiteiten die aangeboden worden in een grote natuurlijke buitenruimte of bijv. in het weiland.

Medewerkers

Lizet en Paul hopen dit nog lang te mogen doen samen met het geweldige team. De medewerkers nemen ook een belangrijke plaats in bij Het Vrolijke Koetje. ‘Zij krijgen de kans om zich volop te ontwikkelen en we zorgen ervoor dat ze goed ondersteund worden bij hun werkzaamheden, elke dag opnieuw.  Het is de kunst om een mooi team te bouwen en dat is zeker gelukt.  De medewerkers zijn graag werkzaam bij ons en weten dat het een bijzondere werkplek is die je niet overal tegenkomt.’  Inmiddels werken de kinderen van Lizet en Paul ook mee in het bedrijf en is het Kinderdagverblijf samen met het melkveebedrijf een echt familiebedrijf geworden.