Zoek
Sluit dit zoekvak.

Door Marja van Kampen-Molenaar voor de Stempel van 27 september 2023

Herinneren jullie je de flyer van supermarkt PLUS over verse en gezonde maaltijden die eind augustus in de brievenbus lag? Ook de Stempel las dat er vanaf die datum met liefde wordt gekookt door “De Buurvrouw Kookt” en wij haar maaltijden gewoon in een PLUS-schap kunnen vinden. Wie is die buurvrouw? Wij willen dolgraag kennismaken met haar.

Passie

De Stempel ontmoet Nienke van der Heijden, eigenaar van “De buurvrouw kookt” en Ursula Paans, mede-eigenaar van de PLUS aan de Brink. Nienke, een vlotte vrouw halverwege de 40 uit Empel, legt vol passie uit dat ze de kookkunst door haar moeder met de paplepel heeft ingekregen. Dolblij is ze dat haar verse maaltijden zo enthousiast ontvangen én ontdekt zijn in het PLUS-schap.

Hoe komen die maaltijden bij de PLUS?

De Stempel wil weleens horen hóe ze bij de PLUS terecht zijn gekomen. Nienke verzorgt al een poos met haar cateringbedrijf “De buurvrouw kookt” lunches, maaltijden, borrelplanken en privé diners voor o.a. mensen uit Empel, kinderdagverblijven, professionele sporters (o.a. Heroes Den Bosch) etc. maar nog niét via een supermarkt. Vertel eens dames, hoe is dat zo gekomen? Nienke en Ursula kijken elkaar even aan en met een brede smile wordt hun story uit de doeken gedaan. “Voorjaar 2023 raakten Ursula en ik aan de praat. Ursula is net als ik een groot voorstander van goed en gezond eten, zeker omdat de PLUS dat hoog in het vaandel heeft staan. Zoals de slogan van de PLUS luidt; ‘Goed eten, daar houden wij van’. Wij brainstormden over gezonde eetgewoonten en kregen plots een lumineus idee! Als ik nou eens betaalbare en gezonde verse maaltijden bereid met ingrediënten die bij de PLUS te koop zijn?  En Ursula gaat ervoor zorgen dat deze kant-en-klare verse maaltijden in het PLUS-schap komen. En ja, daarna begon het succes.”  

Wat is het concept?
Ursula legt uit dat er elke week pasta met verse saus in het schap ligt. Hier wordt elke week een ander gerecht aan toegevoegd. Alle ingrediënten komen uit onze winkel en Nienke bereidt de maaltijden en die worden direct na het afkoelen bij ons in het schap gelegd. Elke dag een verse en lekkere maaltijd voor een prijs van €7,50 per persoon, alles vers bereid met een totaalgewicht van 450 gram. Op de verpakking staat hoe het te verwarmen, in de magnetron, de oven of eenvoudig in een pan. Wekelijks bieden ze ook 2 soorten maaltijdsoep aan voor €6,50 per liter. “Blijven de maaltijden lang in het schap liggen?” vraagt de Stempel zich af. De verse maaltijden kunnen 2 tot 3 dagen liggen, maar in de praktijk blijkt dat er aan het eind van de dag bar weinig maaltijden overblijven. Nienke zorgt wel dat het schap de volgende ochtend weer aangevuld is. Zeker een pluspunt voor laat-werkenden, die kunnen tot 8 uur ’s avonds nog een verse, gezonde en met liefde bereide maaltijd bij de PLUS scoren!


Hebben jullie nog andere plannen?
“Wellicht kunnen we in de toekomst pakketten samenstellen met leuke recepten zodat mensen het thuis zelf kunnen bereiden met verse ingrediënten van de PLUS?”.

Ook een idee is dat ze voor de Kerstdagen ‘n feestelijke maaltijd bereiden! En rond Carnaval, ach, er zijn ideeën zat. In feite inspireren de maaltijden ook om ze zelf te bereiden, alle ingrediënten zijn immers bij de PLUS te koop. Nienke en Ursula, de Stempel gaat zeker een hapje mee prikken. We wensen de buurvrouw een drukke tijd toe! 

Info: bestellen.debuurvrouwkookt.com ; e-mail: nienke@debuurvrouwkookt.com  

PLUS: www.plus.nl/supermarkten/empel_plus-william-en-ursula-paans_701