Search
Close this search box.

Ingezonden door Lando Oomen; zie ook de Stempel van 3 juli 2024

Jeugdvisvereniging De Vijf Wielen  is de jeugd afdeling van Hengelsportvereniging De Vijf Wielen. Door een teruglopend aantal jeugdleden dat actief aan onze wedstrijden meedoet, hebben wij helaas moeten besluiten onze eerste twee competitiewedstrijden te annuleren.

Meer jeugd aan de waterkant

Graag willen wij via deze weg proberen, of we toch niet wat meer jeugdige vissertjes, die wij met regelmaat in ons mooie dorp aan de waterkant zien, enthousiast kunnen maken om mee te doen aan onze jeugdcompetititie. Het is immers ons doel is om meer jeugd naar de waterkant te krijgen en te laten genieten van onze geliefde sport. Met de jeugd organiseren wij 4x per jaar, in de zomermaanden, een wedstrijd waarbij er gevist wordt op de Wikveldplas, Groote Wiel of de Alverwiel. Ook organiseren we 1x per jaar een “Verrassingsdag”  (wat we dan gaan doen wordt later bekend gemaakt).

Hoe ziet een wedstrijd eruit?

Het viswater wordt bekendgemaakt bij het afhalen van de nummers. Plaats van nummers afhalen is altijd Cafetaria “de Ster” aan de Burgemeester De Bekkerstraat 29. De volgorde van aankomst tijdens het nummertjes afhalen noteren wij en de nummers worden dan op deze volgorde door ons getrokken en afgeroepen.

 
Voor de aanvang van de wedstrijden wachten we tot er iemand van de organisatie zegt dat men naar de plaatsen mag gaan! Daar maak je jouw vispullen klaar voor aanvang van de wedstrijd. Wanneer nodig mag en kan één van je ouders of één van onze vrijwilligers je daarmee helpen.

Voor het lokvoer en de maden wordt gezorgd. Zo hebben we ook allemaal gelijke kansen en ontstaat er geen verschil in gebruik hiervan. Aan het einde van de wedstrijd wordt de gevangen vis opgemeten en genoteerd.  Op basis van de resultaten kunnen we aan het eind van het seizoen, tijdens de prijsuitreiking, bekend maken wie de nieuwe Jeugdkoning of jeugdkoningin is geworden. Tijdens de prijsuitreiking is er altijd voor iedereen een prijs beschikbaar.


Onze resterende wedstrijd datums zijn als volgt:

-Zondagochtend 25 augustus

-Zondagochtend 8 september

Wil je graag meedoen, meld je dan snel aan op jeugdvisclubde5wielen@outlook.com .