Zoek
Sluit dit zoekvak.

Door Marja van Kampen-Molenaar voor de Stempel van 27 september 2023

Op de hoek van de Brink is onze voormalige apotheek omgetoverd in een blitse dierenwinkel. Als de Stempel door de grote glazen deuren de zaak binnenkomt valt direct de kleurenpracht van het brede assortiment met veel producten voor honden, katten, knaagdieren, konijnen, vogels, aquarium en kippen op. Ook de hengelsport is niet vergeten en ja, ook levend aas……brrrrr.

Zonder meer een prachtige winkel geworden

De Stempel, nieuwsgierig Aagje als altijd, ziet o.a. achter de toonbank diverse dierenriemen met blitse halsbanden hangen en rondom veel verschillende soorten voeding. Niet geweten dat er zoveel verschillende bijtringen en hondenkluiven zijn. Er is een voorkeur voor Nederlandse merken. Alles is duidelijk zichtbaar gerangschikt en mocht jouw wens of merk er niet bij zijn, dan wordt dat besteld en is het snel in je bezit.

Twee Empelse jongens met ondernemingszin

De Empelse veertigers Emiel en Arne Huibers zijn eigenaar. Emiel bezit ook nog een dierenwinkel in Gorinchem en is degene die zich het meeste met de bedrijfsvoering in Empel bezighoudt. Beiden zijn dit begonnen vanwege hun wens eens samen “iets” te doen en vanwege Emiel zijn affiniteit met de dierenbranche is deze winkel een eerste stap. Emiel heeft 15 jaar internationaal gewerkt in gereed product en grondstoffenindustrie voor de huisdierenbranche. Hij was altijd op pad, vloog van het ene continent naar het andere. In de Corona-tijd besefte hij meer bij zijn vrouw en 2 kinderen te willen zijn en ontwikkelde deze plannen. Voor de dagelijkse verkoop zorgen Femke en Tamara en op de achtergrond ondersteund door Manon. En ja, allemaal uit Empel. Dierenarts en voedingsspecialisten maken ze wijzer in deze branche, Kennis is immers alles. Mooi is dat ze vaste leverancier van Dierenweide ’t Wikkie zijn, die ze ook gaan sponsoren. Ze doen dat overigens enkel bij Empelse verenigingen.

Waarom juist in Empel?

Met Emiel praten is heel makkelijk, want dat is een van zijn hobby’s. “Ja, ik ouwehoer graag”. Let wel: zijn eigen woorden! De droom is een leuke dorpswinkel waar onze kinderen straks met een bakfiets de spullen gaan thuisbezorgen. Nog een reden om in Empel te starten is de saaie Brink, die echt eens op de schop moet, vindt hij. De omliggende detailhandel en de Bestuursraad denken ook zo, maar de Gemeente ’s-Hertogenbosch vindt van niet, dus geen centjes. Wel innen, want steek je als Empelse winkel de vlag uit of plaats je een bank voor je winkelraam: de precario-politie ziet het en een rekening volgt. Emiel belooft zijn stinkende best te doen voor een gezellige Brink. Zomers zijn hier veel recreatieve fietsers die prettig willen zitten en een koffietje drinken. Er zijn voorbeelden van winkeliers die het probeerden en bot vingen. Ook de Stempel duimt dat er iets gebeurt.

Hondenpoep

Maandelijks worden door gemeentelijke hondenpoepmachines de speciale hondenzones schoongeveegd en daar is iedereen blij mee. Kan de gemeente op andere plekken niet afvalbakken met poepzakjes plaatsen of wordt dat te duur? Gelukkig heeft Dierenwinkel Empel ze in voorraad. Ook in verschillende kleuren …?

Emiel, de Stempel vond het een leuk gesprek en wenst je veel praatgrage klandizie.
Volg de Dierenwinkel op Facebook: Dierenwinkel Empel, tel: 073-3035865.