Ingezonden door Lieke Savelkouls voor de Stempel van 23 oktober 2024

Vers Vleesboerderij Savelkouls uit Empel heeft in het laatste weekend van september deelgenomen aan de Slavakto vakwedstrijd. Maar liefst acht van de ingezonden producten zijn met goud bekroond, waarvan vier producten zelfs met goud met ster, het hoogst haalbare in deze wedstrijd.

Sinds januari 2019 maakt Vers Vleesboerderij Savelkouls zelf vleeswaren en gerookte en gekookte worsten in hun eigen worstmakerij en slagerij. Ook worden salades, soepen en kant-en-klaar maaltijden zelf gemaakt in de vernieuwde keuken. Met veel passie werkt het hele team eraan om alle producten zo kwalitatief en lekker mogelijk te maken.

Om te peilen of team Vers Vleesboerderij Savelkouls met deze producten op de goede weg is, hebben ze tien producten ingestuurd voor de Slavakto vakwedstrijd. Met acht keer goud als resultaat! Er is goud behaald met de ambachtelijke rookworst, nieuwe kipsategrillworst, warm gerookte zalmsalade en gerookte entrecote. De carpacciotapenade met truffel, pulled porksalade, hachee en het katenspek zijn bekroond met goud met ster.

De Slavakto vakwedstrijd is een steeds terugkerend evenement. De ingestuurde producten worden door een deskundige jury bestaande uit slagers, keurmeesters van Expertisecentrum Slagersambacht en branche-erkende meesters beoordeeld op vakmanschap en ambacht.

“Wij zijn altijd bezig om ons assortiment te verbeteren en te vernieuwen, en maken steeds nieuwe producten in onze eigen slagerij, worstmakerij en keuken. Van onze klanten horen we hier heel positieve reacties op en dat is natuurlijk het belangrijkst. Wij zijn enorm trots met het behaalde resultaat!” aldus Lieke Savelkouls.

Gedurende de hele maand oktober wordt dit mooie resultaat gevierd met aantrekkelijke acties en de mogelijkheid om de bekroonde producten te proeven. U bent van harte welkom in de winkel aan de Hustenweg.