Zoek
Sluit dit zoekvak.

Geannuleerd: Lichtjestocht voor alle dierbaren

02nov19:30Geannuleerd: Lichtjestocht voor alle dierbaren19:30(GMT+01:00)

Evenement details

Update bericht: in verband met het voorspelde slechte weer is er met Allerzielen uitsluitend een viering om 19:00 uur in de Landelinuskerk en kan de lichtjesprocessie buiten helaas niet doorgaan

Op 2 november herdenkt Empel de dierbaren. Herdenken wil zeggen dat men aandacht besteed aan een gebeurtenis uit het verleden. Voor veel mensen betekent herdenken; de gedachtenis levend houden aan de overleden familieleden en/of vrienden en kennissen.

Door de eeuwen heen heeft altijd de behoefte bestaan om op een ingetogen en passende wijze invulling te geven aan het herinneren. Lange tijd is daar onder meer op een religieuze wijze invulling aan gegeven tijdens Allerzielen.

Maar de tijden zijn veranderd! Tegenwoordig is herdenken niet specifiek voor gelovigen maar ook voor andersdenkenden. De behoefte bestaat breed om deel te nemen aan een vorm van het herdenken van overledenen. In Empel is hier op ingespeeld door het organiseren van een lichtjestocht. Deze tocht begint op het kerkplein en gaat lopend naar de begraafplaats. Op de sfeervol verlichte begraafplaats is die avond veel ruimte om samen te herdenken, een lichtje te plaatsen op het graf van een dierbare of op een speciale herinneringsplek.

Op 2 november vertrekt de lichtjestocht om 19.30 uur vanaf het kerkplein. Iedereen mag een lichtje meebrengen om deel te nemen. Herdenken hoort bij het leven, dit ongeacht de persoonlijke gevoelens hierbij en daarvoor is die avond de mogelijkheid in Empel.

Meer

Tijd

(Donderdag) 19:30(GMT+01:00)