Search
Close this search box.

Fietstocht Tempels langs de Maas

02jul10:00Fietstocht Tempels langs de Maasaanvang vanaf 10 uur; startpunt Gasterij De Lachende Vis in Oud-Empel10:00(GMT+02:00)

Evenement details

Fietstocht langs de Maas die wordt georganiseerd door de stichting Tempel van Empel samen met de gemeente ‘s-Hertogenbosch en café de Lachende Vis.  De fietstocht is 47km of 25km en voert je langs de Romeinse tempels die hier 2000 jaar geleden hebben gestaan.

Wie nu langs de Maas tussen ’s-Hertogenbosch en Oss fietst kan genieten van de prachtige groene omgeving en treft op verschillende punten informatiezuilen en markeringen die de Tempels uit de  Romeinse tijd markeren. Archeologen hebben in deze omgeving de afgelopen decennia vele vondsten gedaan die ons een steeds duidelijker beeld geven hoe het er destijds uit moet hebben gezien. Dit gebied was een logistiek, economisch, religieus en militair knooppunt. Het was er een levendig komen en gaan van mensen, handelsproducten en  ideeën. Met de app die hoort bij de fietsroute reis je terug naar dat Romeinse verleden en ontdek je hoe deze regio er toen uitzag.

Het startpunt van de fietstocht is café de Lachende Vis (Empelsedijk 21, Oud Empel). Hier kunt u zich voor 7,50euro inschrijven. Hiervoor krijgt u een routebeschrijving, informatie over de app, een stempelkaart en een kop koffie met appelgebak. Bij inleveren van de stempelkaart na terugkomst in de Lachende Vis krijgt u nog een ijsje.

Bij de start zal er om 10:00 uur en om 11:00 een korte inleiding gegeven worden waarbij uitgelegd wordt wat u op de fietstocht tegenkomt. U fietst verder op eigen gelegenheid en op uw eigen tempo. In Lith (of Alem indien u de korte route neemt), kunt u uw stempelkaart laten afstempelen.

U kun ook via onderstaande link zelf alvast kennis nemen van de route: https://www.erfgoedshertogenbosch.nl/activiteiten/tempels-langs-de-maas

Samenvatting Fietstocht “Tempels langs de Maas”:

  • Datum: Zondag 2 juli
  • Tijd: om 10:00 en 11:00 is er een inleiding
  • Start: Café de Lachende Vis; Empelsedijk 21, Oud Empel
  • Inschrijfkosten: Euro 7,50; inclusief route, koffie met appelgebak en ijsje

Meer

Tijd

(Zondag) 10:00(GMT+02:00)