Zoek
Sluit dit zoekvak.

Door Maarten van Teeffelen, voorzitter; fotografie met dank aan Emplina [zie ook de Stempel 7 juni 2023]

30 april 2023, Heren 1 schrijft historie, een mijlpaal in de geschiedenis van R.K.V.V. Emplina. Wat een enorm knappe prestatie, kampioen in de 2e klasse. Een prestatie die in de regio veel indruk maakt. Ik zie dit succes als een collectieve prestatie van de hele vereniging.

6 jaar geleden zijn we aan de slag gegaan met z’n allen en hebben dit Emplina 2.0 genoemd. Door het eerste jaar financieel orde op zaken te stellen, hebben we het tweede jaar enkele organisatorische aanpassingen kunnen doorvoeren om jaar drie en vier Corona te overleven. Begin vorig seizoen hadden we de vereniging pas staan zoals we voor ogen hadden, Emplina 2.0, en konden we bouwen aan het voetbal.

Met William van Overbeek hebben we belangrijke stappen kunnen maken met de selectie. Mede door de inzet van de TC is er op veel vlakken vooruitgang geboekt en hebben we in trainers geïnvesteerd om de spelers beter te maken zodat de aansluiting met de selectie beter wordt. Met de doorstroming van jonge spelers naar de selectie plukken we daar nu de vruchten van. 

Rondom het elftal moet veel geregeld worden. Met de huidige staf is er een positieve sfeer en energie ontstaan waardoor de selectie zich puur op het voetbal heeft kunnen concentreren. Naast de vaste waardes hebben we met Patrick Kivits een professional binnengehaald die heeft gezorgd voor een gezond sportklimaat en fitte spelers. Met Ton Schreuders, Peter Verhallen en Kim Heesakkers zijn we er zeker van dat alles rondom de wedstrijd wordt geregeld en met At Wijnia hebben we een zekerheid langs de lijn lopen die zich niet gek laat maken. Maikel de Boer heeft niet alleen bij de selectie, maar door de hele vereniging als keepertrainer alle keepers beter gemaakt.

Na William van Overbeek waar we  eigenlijk te kort van hebben mogen genieten door zijn overstap naar FC Den Bosch is Jeroen van Bezouwen als hoofdtrainer gekomen. Jeroen is puur op zijn gevoel in het diepe gesprongen zonder precies te weten wat hij bij Emplina zou aantreffen. Ambitieus als dit voetbaldier is ging hij aan de slag. Als doelstelling hadden we een stabiele 2e klasser meegegeven. Na twee trainingen of zo kwam Bas Mol naar me toe en snauwde naar me: “Maarten wat heb je nou binnengehaald man, die vent spoort niet!”. Met zijn tong op z’n schoenen werd hij weer terug in de training getrokken zodat de beul Jeroen weer verder kon. En als je nu ziet dat deze kleine grote man als aanvoerder dit elftal naar het kampioenschap heeft geleid, respect! 

Jeroen van Bezouwen is een bijzondere man. Een gevoelsmens met een grote mond en een klein hartje, enorm veel voetbalkennis en hij kent iedereen in dit wereldje. Na iedere wedstrijd in de bestuurskamer hangt iedereen aan zijn lippen als hij zijn visie deelt over de wedstrijd, de scheids en alles er omheen. “Scheidsrechter, ik was slecht vandaag maar jij was veel slechter hoor!” is een uitspraak die op zo’n manier wordt uitgesproken dat de scheids dit kan waarderen. Jeroen heeft samen met Jaap de spelers een of twee stappen beter gemaakt. Ik denk dat Jeroen ook een beetje van Emplina is gaan houden. Jammer dat we ook van Jeroen te weinig mogen genieten zoals ook van Patrick trouwens. Graag hadden we het avontuur in de eerste klasse met hun willen voortzetten. Maar mensen krijgen kansen in hun leven en die moet je pakken. En dat gunnen we ze ook. 

Jaap Veen is de stille kracht achter de groep. Jaap is de man met weinig woorden die de balans met Jeroen in evenwicht brengt. Jaap hoeft niet in de schijnwerpers te staan om te excelleren. Onder leiding van Jaap is tenslotte TSC met 2-1 naar huis gestuurd.

Maar uiteindelijk moeten de spelers het op het veld wel doen. Zij zijn degene die een reeks van 14 overwinningen achter elkaar op de mat hebben gelegd. Zij moeten de tactiek omzetten in resultaat. Zij moeten die voorzet, dat hakballetje en dat schot op doel wel uitvoeren. Zij moeten onder druk die strafschop goed inschieten. Zij moeten samen teleurstellingen verwerken, positief blijven als het even niet loopt. En dat doet deze groep goed. Een bijzondere groep spelers, jonge honden en ervaren rotten gecombineerd is altijd de beste mix in een elftal en dat hebben we nu. Jongens die voor elkaar willen werken en door het vuur gaan. Jongens die van een biertje houden en er nog een studie of drukke baan naast hebben. Respect daarvoor! Trots op onze Heren 1!