Zoek
Sluit dit zoekvak.

Door Mariëtte de Haas-Loef voor de Stempel van 26 april 2023

Jambo jambo! (hallo hallo, zo zeggen ze dat in Kenia). Mijn naam is Mariëtte de Haas en ik ben leerkracht op KC Caleidoscoop. Onlangs heb ik in Kenia bijna 2 weken lang workshops en lessen mogen geven. Zo heb ik inzichten kunnen delen met de lokale leerkrachten en een verrijkende ervaring opgedaan. Ik heb de reis samen met T4T mogen maken.

Teachers for teachers (T4T) is een organisatie van vrijwilligers met het doel om de onderwijsontwikkeling in Kenia te bevorderen. Door het als leerkracht onderling uitwisselen van ideeën leren we van elkaar en inspireren we elkaar. Kennis en motivatie ‘ontwaakt’ en zo kunnen we op zoek gaan naar oplossingen. Dit alles met hetzelfde doel: de ontwikkeling en vorming van kinderen.

In Kenia heb ik ervaren dat sommige dingen in het leven echt grenzeloos zijn. Door bijvoorbeeld dezelfde passie te delen vind je elkaar, ondanks de grote verschillen. Dit heb ik op verschillende scholen in Kenia ondervonden en kan ik nu als ervaring meenemen bij mijn lesgeven op Caleidoscoop.