Search
Close this search box.

Door Peter Kuijken

Wij, Carel en Marianne van Duijnhoven en Minka en Peter Kuijken, genoten in oktober 2006 van een zonnige vakantie op Kreta. Daar is het idee ontstaan om een fietsbridgedrive te organiseren in Empel.

‘De Empelse’

In die tijd waren er al 5 bridgeverenigingen met ongeveer 450 bridgers actief in Empel. Het mooie spel bridge werd destijds gespeeld in Grand Café de Sport, Café het Slot, Gasterij De Lachende Vis en SCC D’n As. Alle reden dus om een drive te organiseren waaraan spelers van Empelse bridgeverenigingen deel konden nemen. ‘De Empelse’, zoals wij het evenement zijn gaan noemen, was geboren.

Locaties

Het eerste en eigenlijk enige ‘hobbeltje’ dat we moesten nemen, was het vinden van locaties.

Al snel vonden we 7 locaties waar we gebruik van konden maken. Dat waren Gasterij De Lachende Vis, Grand Café de Sport, SCC D’n As, D’n Munt, Eetcafé De Ster (en enkele jaren) Kindcentrum ‘t Wikveld en Tennisvereniging Asmunt. Daarnaast, vanaf het begin tot nu…, jawel, Supermarkt Plus Paans. Bridgen tussen winkelend publiek is een speciale ludieke ervaring.

‘Ons kent ons’

De eerste drive op 31 maart 2007 was een groot succes. Dat was mede door het mooie weer en het ‘ons kent ons’ gevoel. Er werd dus al snel besloten om de drive elk jaar te organiseren en wel op elke laatste zaterdag van maart. Helaas kon het evenement de afgelopen drie jaren niet doorgaan vanwege corona, maar nu staan we weer te trappelen!

Doe mee!

De ‘14e Empelse’ vindt plaats op 25 maart 2023. We spelen 24 spellen in 6 rondes. Je wordt in D’n As ontvangen met een kop koffie of thee met iets lekkers en na de 3e ronde wordt een lunch verzorgd. In de 4e ronde nog een drankje en in de 5e ronde een hapje. Na de 6e en dus laatste ronde ‘verhuist’ iedereen naar Gasterij/zaal De Lachende Vis, waar onder het genot van een drankje met meestal een ‘kleine ludieke act’ de sfeervol gebrachte uitslag bekendgemaakt zal worden. Na de uitslag, met uiteraard vele prijzen, biedt De Lachende Vis de mogelijkheid om er gezellig te blijven eten.

Inschrijving

Inschrijven kan via AHV bridge. Ga naar 8066.bridge.nl en kijk bij ‘Agenda’ om je aan te melden. De inschrijving is definitief als het inschrijfgeld van €52,00 PER PAAR is overgemaakt op rekeningnummer

NL23INGB0686941578 t.n.v. C. van Duijnhoven, Rosmalen. Als je lid bent van de Nederlandse bridgebond, mag je 1 euro per persoon in mindering brengen.

Wij verwelkomen u graag op de ‘14e Empelse’ op zaterdag 25 maart 2023.

[Dit artikel is verschenen in de Stempel van 1 februari 2023]