Search
Close this search box.

Door Marja van Kampen-Molenaar voor de Stempel van 3 juli 2024

“Ik heb geen toekomst meer, anderen hopelijk wel . . .”

Dat zei Isa Heesbeen

Isa mocht amper 19 jaar worden, maar haar Isa-Tabouret is een omarmende herinnering aan haar gedachtengoed. Met een brok in de keel bezoekt De Stempel haar ouders aan de Sekretaris Wagemakersstraat die in maart hun dappere en creatieve dochter moesten loslaten. Ze zijn trots dat Isa alsnog haar droom waar kon maken en dat willen ze ons met liefde uit de doeken doen.

Voor zo’n diagnose zijn geen woorden

Moeder Daniëlle, een mooie vrouw met het ‘Embrace’-logo op haar trui, vertelt ons het aangrijpende verhaal.  Achter haar zien wij de foto van Isa, een prachtig meisje met dik donkerrood haar. “De klachten bij onze dochter begonnen in maart 2023. Eerst trombose in haar been en na de nodige onderzoeken kwam er een zeldzame vorm van leverkanker aan het licht: fibrolamellair carcinoom en helaas – een understatement – ongeneeslijk. De tijd die haar nog restte was ongewis, maar toch gaf dit onze dappere dochter nog de kracht haar droom – een eigen bedrijf – waar te maken. Embrace-studio is gekomen mét haar eerste ontwerp de ISA-Tabouret. Amper een jaar later moesten wij al afscheid van haar nemen”.  En dán is het even stil. . . . .

Veel doorzettingsvermogen

Na een opname van 6 weken in het JBZ en een paar weken thuis ‘bijkomen’ pakte Isa haar studie weer op bij het Sint Lucas in Boxtel en er volgde een stage. Lof voor haar stagebegeleider Misha de Bok, die haar hielp waar kon en zo werd haar droom, Embrace-Studio, alsnog bewaarheid. Zij wilde dolgraag haar tafeltje, dat ze reeds in 2021 had ontworpen, als eerste product op de markt brengen.  Het werd de ISA-Tabouret, waarbij het blad als het ware op handen wordt gedragen. Toen van hout en beton, maar met Misha heeft zij haar ontwerp gefinetuned op de computer met het programma Blender die 3D-tekeningen maakt. De ISA-Tabouret kon daardoor met de 3D-printer in kunststof geprint worden in diverse prachtige kleuren. De Stempel ziet een oogverblindende goudgele staan. “We hebben er één in brons verometaal laten dompelen en die is geveild. Ook zijn er 25 special editions gespoten in een koper metallic, waarvan er al 12 zijn verkocht. Ook de 4 kleuren op de website lopen goed”, voegt Daniëlle toe. Weet dat van een deel van de opbrengst een percentage naar KWF Kankerbestrijding gaat, met hoop voor een toekomst voor anderen. Een wens van Isa.

De symboliek erachter is ronduit mooi

De ISA-Tabouret staat symbool voor de goede en warme zorg die Isa heeft ervaren in het JBZ. “Op handen gedragen”. Tevens is het haar boodschap om door te zetten, onder welke omstandigheden dan ook. Op haar website lezen we dat de naam Embrace-Studio inhoudt dat iedereen het verdient om omarmd te worden, ook als het leven even niet meezit. Ook hier word je stil van. Er liggen nog meerdere mooie ontwerpen van haar, die later worden uitgewerkt met hulp van haar ouders en Misha.

Haar ouders regelen nu de promotie, productie en verkoop  

Embrace-Studio neemt Jeroen nu voor zijn rekening en Daniëlle helpt mee naast haar eigen werkzaamheden. Ze staan op beurzen, vertellen het verhaal achter Embrace-studio en ontmoeten naast klanten ook bedrijven die mee kunnen helpen met de promotie. Hun volgende beurs wordt de Pure en Luxury beurs in Grave.
Interesse? De ISA-Tabouret is te koop via de website: www.embrace-studio.com.