Zoek
Sluit dit zoekvak.

Door Marja van Kampen-Molenaar

Het is een feit: tegen de tijd is niet te vechten. Maar een goede verzorging helpt zeker. Nanneke van den Berg van Beauty by Indigo heeft veel in huis om daaraan te voldoen. Met sierlijke nagels, vervaagde rimpels en een frisse blik voel je al snel “personne belle”. Ook De Stempel heeft daar wel zin in en belt aan bij Zeewaardin 8.

Van drogiste tot “Beauty by Indigo”

Nanneke toont ons eerst haar mooie nagelstudio én een apart gelegen beautysalon voor de Meta Therapy en vertelt intussen: “Mijn moeder had een drogisterij en mede daardoor heb ik een vakdiploma Drogisterij en Schoonheidsspecialiste gehaald. Na de verkoop van de winkel ben ik gaan werken bij drogisterij/ parfumerie Van der Doelen in Rosmalen. Ik specialiseerde mij in het aanbrengen van OPI GelColor nagellakken. Die ogen luxueus, zijn betaalbaar én bekend om hun fashionable kleuren, maar belangrijker: ze blijven minstens 3 weken mooi. Uiteindelijk besloot ik zo’n 4 jaar geleden aan huis te gaan werken, vooral om kleinschalige en individuele zorg te kunnen bieden. Beauty by Indigo was geboren”.

Werk je nu met 2 nagelstylistes erbij?                      

“Ja, met nagelstylistes Esther van der Dussen en Gerti van der Sterren. Gerti was al collega bij Van der Doelen en werkt nu alweer 4 jaar mee in de nagelsalon. Hoe Esther erbij kwam is best bizar, vertelt Nanneke. Ze had haar arm gebroken en kon daardoor een hele tijd niet werken. “Hoe nu verder met de nagelstudio?” ging ‘t door haar hoofd. Vriendin Esther wilde graag helpen en heeft toen meteen de cursus OPI-GelColor gevolgd. Ze slaagde met vlag en wimpel, kon direct inspringen en is nu een blijvertje.

Ze werken nu, naast OPI, ook met BIAB en Nanneke legt uit: “Je hebt nagelbijters en mensen met broze nagels. De BIAB (Builder In A Bottle) is een life-changing behandeling, zit tussen gel en kunststof in en is héél sterk”. De Stempel kijkt even naar de eigen nagels: een uitkomst?

En hoe zit het met dat ‘Mooi oud worden zonder botox en fillers’?

Dat was eigenlijk toeval. Nanneke, zag – bladerend in een LINDA. – een artikel over Dermatude Meta Therapy. Als belangstellende schoonheidsspecialiste nam ze contact op en haar enthousiasme groeide. Al snel volgde ze de opleiding en kwam er, naast haar nagelstudio, een aparte schoonheidssalon bij met apparatuur en andere materialen.  Ze licht toe: “Het is een 100% natuurlijke huidverbeteringsmethode die direct zichtbare resultaten geeft, zonder botox, fillers etc. en het verbetert direct de algehele conditie van de huid. Veel effectiever dan een reguliere schoonheidsbehandeling.  De Meta Therapie behandeling werkt met kleine kunststof naaldjes in de eerste levende laag van de opperhuid en stimuleert de aanmaak van collageen en elastine”.  De Stempel knikt bedeesd en denkt: dat willen we allemaal. Het is wel voor ’t hogere segment, met in het begin wekelijks en daarna om de 6 weken een behandeling. Onderhoud blijft nodig. Lees en kijk het filmpje op haar website en je raakt enthousiast.

De Stempel wandelt naar huis, zachtjes “Forever young” neuriënd. De regel “May your wishes all come true” wensen wij Beauty by Indigo toe.  Info: www.beautybyindigo.nl; tel: 06-83691195.

[Dit artikel is verschenen in de Stempel van 1 februari 2023]