Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ingezonden door Mario van Lith & Sanny en Monica van de Braak

Het is allemaal begonnen in januari 1901. Toen werd de eerste horecavergunning afgegeven op het pand van De Lachende Vis. Het was in die tijd een klein dorps- en visserscafé, niet groter dan 20 m2. De naam De Lachende Vis is verzonnen door vissers aan de bar. Daar vertelden ze hun sterke verhalen over de vangst. En zo zijn de vissen gaan lachen…

In 1973 hebben Cees & Sanny van de Braak het café overgenomen. Het kleine café aan de Maas werd meteen verbouwd en uitgebreid naar 90 m2. Ook de activiteiten in De Lachende Vis werden uitgebreid. Er werd een biljart geplaatst en vele verenigingen vonden er hun thuisbasis.

De Zaal

Ook de vraag naar feestruimte en koffietafels groeide. Zo ontstond het idee om het café uit te breiden met een zaal. De plannen daarvoor werden al snel goedgekeurd, want de nieuwe wijk Maaspoort was in aanbouw en het was meteen duidelijk dat De Lachende Vis met haar zaal in een groeiende behoefte kon voorzien. Op 2 december 1987 werd de eerste steen gelegd. Sinds die tijd zijn er al heel wat feestjes gevierd en hebben er al vele evenementen plaatsgevonden.

Nieuwe eigenaar

Na ruim 33 jaar was het een keer tijd voor Sanny en Cees om het wat rustiger aan te doen. In 2006 hebben Mario & Johnny van Lith de Lachende Vis overgenomen. Inmiddels staat Mario van Lith, de huidige eigenaar, alweer 17 jaar aan het roer.

In de afgelopen 17 jaar zijn er diverse vernieuwingen doorgevoerd. Zo werden de zaal, keuken en het terras grondig verbouwd. Met een moderne uitstraling past De Lachende Vis helemaal in de huidige tijd. Toch is het karakter van het bruine café gebleven. Ondanks de kleine veranderingen is het nog altijd het gezellige en bruine café met biljart, waar iedereen zich thuis voelt.

Spareribs en ijs

De kaart is inmiddels uitgebreid want er is tegenwoordig meer behoefte om een hapje te eten in het café of op het terras. Vooral de spareribs van Mario zijn erg populair. De ijsjes en versnaperingen vanuit de ijscorner in de serre vinden gretig aftrek bij de vele wandelaars en passanten. Rond de feestdagen is er zelfs een heuse cateringservice actief.

Reünie

Mario en zijn team werken elke dag hard aan het succes van dit dynamische en vooral gezellige Brabantse café met zaal. We kijken met trots en plezier terug op de afgelopen 50 jaar.

We willen dit graag met u vieren, met onze gasten en oud-collega’s. De reünie vindt plaats op zaterdag 13 januari 2024, aanvang is 20.00 uur. U kunt uw kaarten bestellen via www.delachendevis.nl. Wij kijken er naar uit u te zien!